Aktivitetsuppdatering hösten

09 NOV 2020 10:33
Under de senaste veckorna har det varit full fart på många håll inom tennisklubben.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2020 10:33

Öviks Cupen

Helgen 15–18 oktober så var de yngre tävlingsjuniorerna Marcus Öhrvall och Marcus Nilsson på plats för spel i Öviks cupen tillsammans med tränaren Magnus Öhrvall.

Tävlingen bjöd på många bra matcher i både singel och dubbel och slutade resultatmässigt med vinst för Marcus Öhrvall i P13 A klassen där han i finalgruppen besegrade Melvin Kock, Vårö TK och William Agvald, Öviks TK. (som slog ut Marcus Nilsson i gruppspelet i en tuff match)

Marcus Ö och Marcus N spelade även dubbel tillsammans och slutade på en andraplats i PD13 klassen.

Pickleball

Tisdagen den 27:e oktober arrangerade PTK tillsammans med Korpen en prova på dag för nya racketsporten Pickleball. Det blev en riktig kanondag med besök från Svenska Pickleballförbundets Gunnar Svalander, (Mr Pickleball) Leif Gerhardsson (Korpen riks) och Pär Röckner (Korpen Piteå) som alla entusiastisk gav besökarna en bra grundkurs i hur man spelar Pickleball.

Under dagen var det ca 80 besökare som provade på pickleball under 3 olika insläpp.

Ett stort tack till Pickleballförbundet, Korpen och alla besökare för en riktig kanondag!

Den 21 november och 6 december (kl12-14) kommer vi tillsammans med Korpen Piteå att ha två nya prova på dagar i Pickleball.

Höstlovscup Piteå

Onsdagen den 28:e oktober anordnade vi Höstlovscupen, tävlingen var en mini och miditennistävling i komprimerat format. Främst var det våra lokala juniorer som spelade men vi fick även besök från 4 spelare från Gammelgården TK. (Kalix)

Många fina matcher blev det under dagen och Jalmar Pettersson, (Piteå TK) slutade som vinnare i både mini och miditennis klassen.

Höstlovscupen Piteå 2020

Höstlovscupen Umeå

Sist ut på höstlovet helgen 29 oktober-1 november så var det klubbresa till Höstlovscupen i Umeå. Totalt var vi 7 spelare från klubben som spelade i tävlingen.

Resultatmässigt slutade det med två vinster och en andraplats för deltagarna.

Vinsterna kom i PS12 och HD klassen där Marcus Öhrvall finalbesegrade John Vikström (Skellefteå TK) i PS12 klassen samt klubbens tränare Samuel Lindqvist tillsammans med Andreas Oscarsson i HD klassen.

Silvret kom i PS14 klassen där Marcus Öhrvall blev besegrad av Noel Östman (Umeå TK) efter en väldigt välspelad final som slutade 3–6, 6-0 10-5 till Östman efter drygt 2 timmars spel vilket förklarar längden på många av matchens bollar.

Marcus Öhrvall Höstlovscupen Umeå 2020

Fr.v Marcus Öhrvall och John Vikström