Svenska Tennisförbundet - Piteå TK - IdrottOnline Klubb

Svenska Tennisförbundet

Blodigt allvar varvas med nöje när Sveriges bästa tennisveteraner tar på sig landslagsdressen. ”Alla går verkligen in för det”, säger spelaren Anna-Carin Månsson.

Årets sista Grand Slam är här. På tisdag inleds kvalet till US Open med Elias Ymer på startlinjen.

Sverige har fått en ny vinnare på futuretouren: Karl Friberg, 19.

Nästa år spelas Davis Cup i ett nytt VM-format. Det beslutades under Internationella tennisförbundets årsmöte under torsdagen.

Rebecca Peterson gav favoriten Elise Mertens en rejäl match, men föll knappt i andra omgången i Cincinnati. Belgiskan vann i avgörande tiebreak efter två och en halv timmes spel.

Årets svenska mästare utomhus bland 14-, 16- och 18-åringar har korats. Norrköpings TK stod för värdskapet för junior-SM.

Efter nyligen avslutade collegestudierna levererar Gustav Hansson på futuretouren. I helgen vann han sin andra raka singeltitel, i finska Hyvinge.

14-årsklasserna i årets junior-SM utomhus är färdigspelade – här är de första medaljörerna i Norrköping!

Slutspelsjakten är avgjord. Efter den 22:a och sista SM-deltävlingen kan sommarens bästa poängplockare se fram emot Sommartouren Masters om två veckor.

581 spelare i JSM utomhus

(2018-08-06 14:51)
Den svenska junioreliten är samlad i Norrköping för att göra upp om medaljerna i årets SM-tävlingar utomhus.

Veteran-SM färdigspelat

(2018-08-05 18:15)
551 tennisentusiaster har under senaste veckan kämpat om SM-medaljer i Båstad. 43 klasser spelades och här är de nya svenska mästarna:

Idag spelas kvalfinalerna i European Summer Cups, tyvärr utan Svenskt deltagande. Bäst blev F16-laget med en femteplats.

Sverige, Norge, Danmark och Finlands bästa U13 spelare samlades under några dagar i finska Pajulahti. Sverige gick obesegrade genom tävlingen och kan titulera sig Nordiska mästare för femte året i rad.

E-post: info@piteatennisklubb.se