Hoppa till sidans innehåll

Svenska Tennisförbundet


De kommande två veckorna direktsänder Svenska Tennisförbundet tre stora internationella tennisevenemang via förbundets egen tv-kanal: Tennisplay.se.
 
I somras skrev han svensk tennishistoria när han vann sin första Grand Slam-singeltitel i Wimbledon. Nu är Stefan Olsson nominerad till Radiosportens pris för årets bästa idrottsprestation som röstas fram av svenska folket.
 
Med tre omgångar kvar att spela av herrarnas elitserie kliver Solna TK för första gången i år upp som ny serieledare. Flera lag jagar tätt bakom i den jämna tabellen.
 
Ett fantastiskt år, både på och utanför tennisbanan, började med sonen Vincenzos födelse. Nu hoppas världssexan Stefan Olsson kunna avsluta starkt i singel- och dubbelmasters – som sänds på Tennisplay.se.
 
Det är fördel Fair Play TK och Upsala TK med två omgångar kvar att spela i damernas elitserie. Kan KLTK spela till sig en finalplats i slutspurten?
 
Går du i bilköpartankar? Vår partner Volkswagen har just nu kampanjerbjudande på ett antal bilmodeller.
 
Liksom klubbens damer har Upsala TK:s herrlag tagit täten i elitserien. Herrarna toppar tabellen efter tredje raka segern.
 
Upsala TK ångar på i damernas elitserie. Fjolårets nykomling toppar tabellen med full pott efter fyra spelade omgångar.
 
Fem avgörande matchtiebreak och ytterligare två tiebreak – jämnare än så blir inte ett elitseriemöte. Men ändå vann Solna TK med 6–0 mot GLTK i herrarnas elitserie. ”Helt galen match”, säger Filip Prpic.
 
Det närmar sig halvtid i damernas elitserie. Då har Fair Play TK och Upsala TK skaffat sig ett litet försprång i tabellen. ”Vi ligger ganska bra till, men det är många matcher kvar”, säger Jon Hedman, UTK.
 
Vill du kombinera tennis med studier? 13 november-1 december kan du söka till våra nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) med studiestart HT 2018.
 
Efter årets andra titel på ATP Challenger Tour tar Elias Ymer klivet in på topp 150 på herrarnas världsranking.
 
Fyra lag har full pott efter två spelade omgångar i damernas elitserie: Fair Play TK, KLTK, Upsala TK och GLTK.
 
3–3 i ett hett Stockholmsderby gav ett smakprov på vad som ser ut att bli en jämn kamp om finalplatserna i herrarnas elitserie. ”Serien är hetare i år”, säger Milos Sekulic.
 
Med några dagar till herrarnas elitseriepremiär är ledarna är överens – det blir en jämn och tuff serie. Här är läget i lagen inför premiären på lördag.
 

Postadress:
Piteå TK
Batterigatan 3
94147 Piteå

Besöksadress:
Batterigatan 3
94147 Piteå

Kontakt:
Tel: 0911-16600
E-post: This is a mailto link

Se all info