Regionsmästerskapen 2019

27 MAR 2019 14:45
Den gångna helgen var Piteå Tennisklubb på klubbresa till Regionsmästerskapen i Umeå. Otroligt glädjande var att hela 18 PTK spelare kom till start i turneringen!
  • Skapad: 27 MAR 2019 14:45

Turneringen startade tidigt fredag morgon och med hela 122 startande gav det spel från tidiga morgonen till en bra bit efter midnatt fredag och lördag.

Resultatmässigt så lyckades PTK ta hem hela fyra turneringssegrar under helgen och även två andra medaljer. Segrarna togs av Jonas Lindbäck i herrsingel A, Jonas Lindbäck och Emil Pettersson i Herrdubbeln, Lars Oscarsen i Herrar 45 och Marcus Öhrvall i PS10.

Jonas tog hem herrsingeln efter tre stabila segrar och endast 9 förlorade game, jämnast var det i finalen mot Nils Ekeståhl (Umeå TK) där siffrorna skrevs till 6–3, 6–3.

Herrdubbeln var det endast två deltagare så där blev det final direkt och Jonas/Emil tog hem segern komfortabelt med siffrorna 6–1, 6–3.

Lars Oscarsen imponerade stort i 45 års klassen med smart placering och imponerande rörelse och tappade endast 4 game på sin väg till regionsmästare.

I PS10 så blev det både guld och silver till PTK, Marcus Öhrvall och Fred Åberg visade att bra träningsflit ger resultat. Marcus och Fred tog sig vidare från var sitt gruppspel och tillsammans med Tor Agvald (Öviks TK) så gjorde de upp om medaljerna i en finalgrupp. Marcus vann här båda inledande matcherna i poolen och i matchen om silvret gjorde Fred en grym insats och tog hem andraplatsen.

Anton Lejon tog sig även till semifinal i PS16 efter två fina vinster.

Väldigt roligt var även den stora bredden på spelare som åkte med på klubbresan, med en blandning från 10–60 år, fem spelare i 10 års klassen och tre tjejer i 16 års klassen varav två som tävlande för första gången.

Jonas och Lars RM 2019

Lars och Jonas, två nöjda RM-vinnare.

Jonas och Emil RM 2019

Jonas och Emil efter dubbelvinsten.