Härlig padelhelg i soligt Piteå

17 JUN 2019 11:14
Under lördag och söndag har Pite Padel Open spelats på våra utomhusbanor vid golfklubben, helgen bjöd på både grymt padelspel och strålande väder.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2019 11:14

Totalt deltog 52 spelare från Luleå, Piteå och Skellefteå i turneringen uppdelat på 4 olika klasser.

Herrar A klassen blev en finalduell mellan två Luleå par i form av Per Wande/Stefan Skär och Anders Johansson/Johan Håkansson.

Konstellationen Johansson/Håkansson tog direkt kommandot i finalen och spelade oerhört disciplinerat, förstorade lägen i offensiven och väntade tålmodigt på rätt läge att slå till samtidigt som man spelade tät defensiv och lockade Wande/Skär att gå för fel lägen i smashen. Den kombon gav en tämligen säker finalvinst för Johansson/Håkansson med siffrorna 6–4, 6–4.

I Damfinalen var det Piteå som gjorde upp om vinsten där paret Mia Berglund-Ahlstrand/Anna Sirka mötte Ida Jakobsson/Jenny Stenmark.

I ett rafflande första set som gick till tiebreak lyckades Berglund-Ahlstrand/Sirka ta kommandot om matchen och vinna första setet. I andra set skapade Jakobsson/Stenmark direkt ett övertag och kunde ta hem andra set med 6–2 vilket gav ett avgörande av finalen i ett matchtiebreak till 10 poäng. Där var åter igen Berglund-Ahlstrand/Sirka kyliga i rätt lägen och kunde ta hem turneringssegern med 10–5 i avgörande matchtiebreak.

Herrar B finalen var även den en ren Piteåfinal där bröderna Martin och Markus Eliasson mötte Jonas Edström/Patrik Berglund.

Edström/Berglund visade här att man spelat mycket ihop och visade klass på fint samspel och en smart defensiv. Bröderna Eliasson som inte kunnat träna tillsammans så mycket då Martin precis flyttat upp till Piteå igen blev lite stressade att för tidigt gå på offensiven och där igenom spelade med något för hög felprocent.

Segersiffrorna till Edström/Berglund skrevs tillslut till 6–2, 6–1.

I mixed klassen var finaluppgörelsen mellan Skellefteås Mats och Ingela Danson mot Piteås Jenny Stenmark/Anton Wiksten.

I en välspelad final där båda paren spelade skolad padel med väl avvägd fart och placering så var det Skellefteå paret Danson som slutligen segrade med siffrorna 6–1, 7–5.

Vill avsluta med att tacka alla deltagare, publik och Samuel Lindqvist som var tävlingsledare under två långa dagar för en härlig padelhelg.

Herrar A klassen

Fr.v finalisterna i Herrar A Per Wande, Stefan Skär och segrarna Johan Håkansson, Anders Johansson.

Damer A

Fr.v Segrarna i damklassen Anna Sirka, Mia Berglund-Ahlstrand och finalisterna Ida Jacobsson, Jenny Stenmark samt i mitten nästa genarations padelspelare Leon Jacobsson :)