Fina insatser av PTK under vintercupen i Östersund

25 FEB 2019 10:27
Helgen som varit har Marcus Öhrvall och Marcus Nilsson spelat vintercupen i Östersund
  • Skapad: 25 FEB 2019 10:27

Marcus Öhrvall lyckades ta hem segern i P10, klassen bestod av gruppspel med fyra deltagare. Marcus inledde klassen med en bra insats mot Tor Agvald och vinst med 6–2, 6–2. Andra matchen mot Frej Söderqvist blev en riktig rysare, Frej började matchen bäst med 6–3 vinst i första set men Marcus tog sig tillbaka och vann kommande set med 6-4 7-5. Sista matchen i gruppen vann Marcus mot Gustav Karlsson från Stockholmsklubben Hellas TK med 6–2, 6–2 och därmed var klassvinsten i hamn!

Killarna deltog båda i PS12 klassen där de var placerade i varsin grupp i poolspelet, Marcus Nilsson vann sina inledande gruppspelsmatcher komfortabelt mot Edward Gunnarsson Öviks TK (6–2, 6–1) och Axel Norberg Sundsvalls TK. (6–4, 6–0) I gruppfinalen mot Adam Svärdfeldt Östersunds TK blev det tyvärr förlust med 6-2, 6-1 och Svärdfeldt tog gruppsegern och finalplatsen. Marcus Öhrvall var placerad i en väldigt jämn grupp mot Noel Östman Umeå TK och William Agvald Öviks TK som han tidigare både vunnit och förlorat mot. Första matchen mot Östman var en av Marcus bästa matcher och segern med 6–2, 6–0 var imponerade, mot Agvald så spelade Marcus också stabilt och tog hem segern med 6–3, 6–3 och tog sig därmed vidare från gruppen. Finalen mot Svärdfeldt blev en jämn match där Marcus förlorade första set 7–5 men vann andra med 6–0, avgörande matchtiebreak fick dock Marcus en tuff start och lyckades inte återhämta sig och slutresultatet blev 10–5 till Adam.

Marcus Nilsson spelade även P14 klassen med förlorade första matchen mot Östersunds Isaac Agosti Lycke med 6–2, 6–1.

Härligt jobbat killar!

Marcus Vintercupen 2019

Marcus Öhrvall med helgens priser.