Ett guld och tre silver för PTK i Gävle

11 FEB 2019 12:55
Under den gångna helgen spelade Piteås Jonas Lindbäck, Marcus Öhrvall och Emil Pettersson Ica Maxi spelen i Gävle och kammade totalt hem 4 medaljer i valörerna guld och silver.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 12:55

Jonas Lindbäck som var förstaseedad i herrsingeln lyckades försvara sin seedning och ta hem titeln i en jämn och tuff herrsingelklass. Under de två första matcherna vann Jonas med endast ett förlorat game men i semifinalen blev det en tuffare match mot Upsalas Theo Rudström där matchtiebreak fick avgöra till Jonas fördel. Finalen blev även den jämn mot ännu en Uppsala spelare Tim Fridolfsson men Jonas lyckades vinna med siffrorna 63 76(5)

Dubbelkompisen Emil Pettersson (ny för året i Piteå TK boende i Gävle) förlorade mot Jonas semifinalmotståndare Theo Rudström i en tuff match som avgjordes i ett matchtiebreak.

Marcus Öhrvall spelade i P10 klassen som höll bra nationell nivå med många spelare som presterat bra under SALK Open (en av Sveriges största ungdomsturneringar) i början av året. Marcus spelade stabilt och bra i gruppspelet där han tog sig fram utan gameförlust.

I kvartsfinal fick han möta en bollsäker Maximilian Olsson från SALK men lyckades vinna 64, 63. Semifinalen vann Marcus utan gameförlust mot en stressad Neo Ehlin från Upsala TK.

Finalen mot Linköpings Joel Eriksson började väldigt bra för Marcus del med vinst 6–1 i första set men där vände matchen helt och Joel kunde vinna med 6–1, 10–7 i de övriga två seten.

Under fredagen spelade killarna sprintdubbel där Jonas och Emil tog sig hela vägen till final men fick tyvärr se sig besegrade av Zacharias Forsström (Upsala TK) och Filip Von Friesendorf (Falun)

Marcus i par med Markus Fornander (Sigtuna) gick även dem till final i PD10 men förlorade mot Joel Eriksson och William Repakis (Upsala TK)

Grattis och härligt jobbat killar!

Samtliga resultat finner ni på länken nedan

Jonas vinst Gävle

Jonas efter vinsten i herrsingel

Marcus final gävle