Aktivitetsuppdatering från augusti

28 AUG 2019 10:44
Här kommer en uppdatering vad som hänt under augusti i PTK med bland annat klubbmästerskapet, turneringsvinster och klubbkväll!
  • Uppdaterad: 28 AUG 2019 10:44

Americano och Vuxenkväll

Under en härligt solig fredagskväll den 9 augusti anordnades en klubbkväll med americano turnering i padel och vuxenkväll på tennisen med träning och dingelsturnering.

Totalt deltog 16 spelare på padeln och 10 spelare på tennisens vuxenkväll.

Många fina matcher blev det både på padel och tennisbanan, slutsegrare i americanon blev Magnus Lundberg (två av två vinster under sommaren!) och Daniel Strandberg efter finalvinst mot Martin Classon och Mari Lundqvist.

Dingelsturneringen lyckades Erik Högfjäll och Roger Skoog ta hem efter finalvinst mot Christer Berglund och Stefan B Andersson.

Regionsmästerskapen Sundsvall

15–18 augusti spelades regionsmästerskapen i tennis, PTK hade tre spelare på plats i form av Jonas Lindbäck, Anton Lejon och Marcus Öhrvall.

Bästa resultaten stod Jonas Lindbäck för genom att ta hem Herrsingel i stor stil med endast 8 förlorade game på fyra matcher, bra gjort!

KM i tennis och padel

Utomhusmästerskapen i KM för tennis och padel gick av stapeln 23–25 augusti. Totalt deltog 30 spelare under helgen.

Padelklassen fick slås ihop till en stor klass med 13 deltagande par då några av klasserna bara fick ett fåtal anmälda spelare.

På nedre halvan tog sig Jonas Edström och Patrik Berglund fram till final efter flera fina vinster däribland en imponerande vändning i kvarten mot Johan Wikström och Martin Eriksson efter underläge 4–6, 2–5. Sedan slog man även ut en av förhandsfavoriterna till turneringssegern Magnus Lundberg och Johan Meyer.

På övre halvan lyckades Petter Lundberg dra med undertecknad till final efter två matcher med högt tempo och korta bolldueller.

Finalen blev välspelad där defensivt starka Edström/Berglund ville dra ner på tempot och Lundberg/Öhrvall sökte lägen att avgöra. Efter att matchen stått och vägt till 4–4 i första set lyckade Lundberg/Öhrvall dra ifrån och vinna med 6–4, 6–1.

Tennisen spelades i två klasser med senior och juniorsingel. Liam Sundström som dubblerade klasserna visade att bra träningsflit under sommaren gett resultat och tog hem dubbla segrar efter att ha höjt upp sin lägstanivå i spelet. Tvåa på seniorsidan kom nyinflyttade Cees Tuip som spelade en fin offensiv tennis med bland annat serve och volley och såg länge ut att ta hem vinsten med ledning 6–2, 4–2 mot Sundström i gruppfinalen.

Tvåa på juniorsidan blev Marcus Öhrvall som även han imponerade under helgen med bra tålamod i spelet.

Umeå Outdoor Open

Parallellt med KM spelades Umeå Outdoor Open i tennis, med på turneringen från PTK var Lars Oscarsen, Viktor Blomgren, Anton Lejon och Samuel Lindqvist.

Två segrar blev det tillslut för PTK genom Lars Oscarsens vinst i H45 och Anton Lejons vinst i Herrdubbeln tillsammans med Umeås tränare Nils Ekeståhl. Bra jobbat!

Nedan följer bilder från de olika aktiviterna.

//Magnus Öhrvall

Vuxenkväll tennis

Ett härligt tennisgäng under vuxenkvällen.

Jonas vinst RM Ute 2019

Jonas Lindbäck efter vinsten i RM Sundsvall.

Petter och Magnus vinst padel KM

Petter Lundberg och Magnus Öhrvall efter vinsten i KM:s padelklass.

Liam och Cees KM tennis

fr.v. KM vinnaren Liam Sundström och finalisten Cees Tuip efter en dramatisk gruppfinal som avgjordes i matchtiebreak.

Lars O vinst Umeå Outdoor Open

Lars Oscarsen efter vinsten i Umeå Outdoor Open.