Starka PTK insatser i Uppsala

19 JUN 2019 09:11
Under helgen som gick har flera PTK spelare tävlat nere i Uppsala vid turneringen USIF Sommarspel
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 09:11

Spelarna som representerade Piteå var Jonas Lindbäck, Emil Pettersson, Andreas Oscarsson, Fred Åberg och Marcus Öhrvall. Totalt kammade dessa spelare ihop tre guld, två silver och massa fin tävlingserfarenhet.

Vinsterna kom via Jonas Lindbäck som tog hem Herrsingel A klassen i stor stil med endast två förlorade game under hela turneringen. I finalen besegrade han Älvsbyfödde Johan Nilsson som jobbar som tränare i Uppsala. Jonas tog även hem Herrdubbelklassen med klubbkompisen Emil Pettersson. De finalbesegrade tidigare nämn Johan Nilsson och inhoppande Pitespelaren Andreas Oscarsson som fick ta platsen då Nilssons ordinarie partner blivit sjuk.

Vinst blev det även i P10 klassen där Marcus Öhrvall gjorde en bra turnering i ett stort startfält, han slog i finalen Markus Fornander, Sigtuna TK. Marcus tog även en imponerande silverpeng i 12 års klassen med flera starka vinster under turneringen.

Fred Åberg som även han spelade i P10 och P12 klassen fick tuffast möjliga lottning och åkte ut mot slutsegraren i P12 klassen samt mot finalisten Fornander i P10 klassen i en hård match som avgjordes i matchtiebreak.

Grymt jobbat alla spelare och hoppas detta bara är början på en härlig tennissommar!

Marcus Öhrvall P10 vinst

Fr.v finalist Markus Fornander Sigtuna och segraren Marcus Öhrvall

Dubbel finalister USIF Sommarspel

Fr.v finalisterna Andreas Oscarsson/Johan Nilsson och segrarna Emil Pettersson/Jonas Lindbäck