Lyckad Rivera Tennis - JSM Race

30 MAJ 2019 09:18
Helgen som gått har Piteå Tennisklubb arrangerat den anrika Riviera Tennis som spelats sedan många år tillbaka.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2019 09:18

Nytt för året var att turneringen fungerade som kval till Junior SM utomhus vilket lockade Sverige eliten i både pojkar och flickor 14 år till Piteå.

Totalt deltog runt 80 spelare i turneringen varav 30 av spelarna kvalade i 14 års klasserna.

Finalerna i ”JSM-Racet” under söndagen bjöd på strålande tennis, först ut spelades F14 finalen dit toppseedade Amina Kadic från Ullevi TK mötte tredjeseedade Lisen Rinman från Smedslätten LTK.

Kadic bjöd på en tung fysisk tennis och var det spelförande av dem två medans Rinman var väldigt tät defensivt och visade prov på smarta slagval i trängda lägen vilket stressade Kadic.  Matchen slutade med vinst för den säkra Rinman med 6–4, 6–2.

I final numer två, P14 klassen som startade direkt efter tidigare nämnd match så möttes förstaseedade Alfons Ridström Åby TK andraseedade Noa Forste Dinell SALK.

Ridström var den spelförande under matchen medans Noa var positionerad långt bakom baslinjen och tät i defensiven. Under första set blev Ridströms felprocent lite för hög och Noa kunde vinna med 6–1, andra set blev en vändning där Alfons ryckte spelet i djupled på ett bättre sätt och kunde hålla hög procent på det spelet vilket gav Åby spelaren setet med 6–1. I början på tredje set stod matchen och vägde och där var SALK spelaren Dinell oerhört bollsnål vilket gav en klar seger med 6–0, turneringsvinsten och en direktplats till JSM utomhus.

PTK lyckades även plocka hem två turneringssegrar i tävlingen. Detta i yngsta och äldsta klassen via Fred Åberg i P10 klassen och Jonas Lindbäck Herrsingel A.

Fred finalslog Nils Rönnlund Djursholms TK i en välspelad final där killarna använde alla banans hörn för att stressa sin motspelare. Båda seten stod och vägde fram till 4–4 men därifrån var Fred den starkare av dem två och tog hem segern med 6–4, 6–4.

Jonas Lindbäck mötte klubbkompisen Samuel Lindqvist i herrsingelfinalen. Matchen började jämt fram till 3–3 i första set men efter det drog Lindbäck ifrån matchen och tog hem segern med 6–3, 6–1.

Trots att vi inte riktigt hade vädret med oss under första halvan av turneringen med regn under hela första dagen så kunde alla matcher genomföras utomhus vilket förklarar hur fina utomhusbanor vi har i klubben.

Tack till alla matchledare och domare som möjliggjorde ett fint arrangemang samt möjligheten från Svenska Tennisförbundet att arrangera JSM-Race, det hoppas vi blir ett återkommande inslag för turneringen!

F.v segrande Lisen Rinman SLTK och tvåan Amina Kadic Ullevi TK

P14 Riviera Tennis 2019